Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ticca massala..

Υλικά:
1 κούπα γιαούρτι, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 2 κ.γ. κύμινο, 1 κ.γ. κανέλα, 2 κ.γ. πιπέρι καγιέν, 2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, 1 κ.σ. θρυμματισμένο φρέσκο τζίντζερ, 4 κ.γ. αλάτι, 3 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα, κομμένα σε μπουκίτσες, 4 καλαμάκια για σουβλάκια.
Επίσης: 1 κ.σ. βούτυρο, 1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένη, 1 ψιλοκομμένη πιπεριά jalapeno, 2 κ.γ. κύμινο, 2 κ.γ. πάπρικα, 3 κ.γ. αλάτι, 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας, 1 κούπα κρέμα γάλακτος, ¼ κούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο.


Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμίξτε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, 2 κ.γ. κύμινο, την κανέλα, τα πιπέρια, το τζίντζερ και 4 κ.γ. αλάτι. Προσθέστε το κοτόπουλο, ανακατέψτε καλύψτε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για μία ώρα. Προθερμάνετε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία. Λαδώστε ελαφρώς μια σχάρα ψησίματος, περάστε το κοτόπουλο στα σουβλάκια. Ψήστε μέχρι να φύγει όλο το «ζουμί» από το κοτόπουλο, περίπου 5' για κάθε πλευρά. 
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά jalapeno για 1 λεπτό, προσθέτετε 2 κ.γ. κύμινο, την πάπρικα και το αλάτι και συνεχίζετε προσθέτοντας την ντομάτα και την κρέμα γαλακτος. Σιγοψήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου για 20'). Προσθέστε το κοτόπουλο και σιγοψήστε για άλλα 10'. Σερβίρετε σε μια πιατέλα, «ραντίζοντας» με κόλιανδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου