ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
4 αβγά
6 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
250 γραμμ. ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
200 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ φέτα
Μαργαρίνη
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
Φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε ροδέλες και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι, τα σοτάρετε και αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί
κουζίνας.
Ρίχνετε σε ένα μπολ το γάλα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε στο μίγμα, μαζί με πιπέρι, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
Αλείφετε με λίγη λιωμένη μαργαρίνη ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζετε με μία κουταλιά τριμμένη φρυγανιά, αραδιάζετε τα κολοκυθάκια μαζί με το ζαμπόν, το μισό
τυρί, 4 κουταλιές φρυγανιά και περιχύνετε με το χυλό.
Σκορπίζετε από πάνω την υπόλοιπη γραβιέρα, μία κουταλιά τριμμένη φρυγανιά και τη μαργαρίνη σε κομματάκια.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, και σερβίρετε
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
4 αβγά
6 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
250 γραμμ. ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
200 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ φέτα
Μαργαρίνη
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
Φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε ροδέλες και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι, τα σοτάρετε και αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί
κουζίνας.
Ρίχνετε σε ένα μπολ το γάλα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε στο μίγμα, μαζί με πιπέρι, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
Αλείφετε με λίγη λιωμένη μαργαρίνη ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζετε με μία κουταλιά τριμμένη φρυγανιά, αραδιάζετε τα κολοκυθάκια μαζί με το ζαμπόν, το μισό
τυρί, 4 κουταλιές φρυγανιά και περιχύνετε με το χυλό.
Σκορπίζετε από πάνω την υπόλοιπη γραβιέρα, μία κουταλιά τριμμένη φρυγανιά και τη μαργαρίνη σε κομματάκια.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, και σερβίρετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου