Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ


ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Υλικά
300γρ. φύλλο κρούστας
Για τη γέμιση:
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια του τσαγιού ανθότυρο
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
Αλάτι
2 στήμονες ζαφορά διαλυμένους σε 1 κουταλιά του γλυκού κρασί λευκό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
Ρίχνετε τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις αρχίζει να ζεσταίνει προσθέτετε τα πράσα. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το μέλι και το κρασί μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τη ζαφορά. Συνεχίζετε το βράσιμο για 3-4 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Αφού κρυώσει προσθέτετε το αλάτι και το ανθότυρο. Ανακατεύετε και βάζετε στην άκρη. Σηκώνετε προσεκτικά δυο φύλλα κρούστας και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος, ώστε να φτιάξετε μια μακριά λωρίδα. Κρατάτε το υπόλοιπο φύλλο σκεπασμένο με ένα υγρασιασμένο πανί, ώστε να μην ξεραθεί.
Αλείφετε το φύλλο με λιωμένο βούτυρο αναμιγμένο με τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Βάζετε ένα κουταλάκι γέμισης στην μια άκρη και διπλώνετε το φύλλο από πάνω ρολάροντας μέχρι να τυλιχτεί καλά η γέμιση. Αλείφετε με λίγο βούτυρο, πασπαλίζετε με μαύρο σουσάμι και βάζετε σε ταψί, που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε στους 180οC για 22-30 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου