Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

LABNEH ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (κρέμα τυρι)
Λιβανέζικη συνταγή
Έχει πολύ λιγότερες θερμίδες από την κρέμα τυρί
3 φλιτζάνια γιαούρτι
1 κ.γ. αλατι
ελαιολαδο
Εκτέλεση
Περνούμε ένα σουρωτήρι και μέσα βάζουμε ένα πανί για τυρι ( εγώ χρησιμοποιώ μια λευκή λινή μαξιλαροθήκη ή παίρνω γάζες μεγάλες και βάζω 2-3 μαζί.)
Βαζουμε μέσα το γιαούρτι και το δένουμε .
Το κρεμάμε σε ένα ξύλο για να το βοηθήσει η βαρύτητα να βγάλει όσο περισσότερο νερό γίνετε.
Εγώ το αφήνω 1-2 ώρες έτσι και μετά το βάζω σε ένα σουρωτήρι και το σουρωτήρι μέσα σε μια λεκανίτσα έτσι ώστε να αφήνει κενό και να έχει χώρο να τρέξουν τελείως τα υγρά του για 2 μέρες στο ψυγείο .
Είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε βάζοντας του είτε αλατι και αρωματίζοντας του με πιπερι ή πάπρικα ,η θυμαρι, η φρέσκα μυρωδικά ότι σας αρέσει .
Αν θέλετε να το διατηρήσετε στο ψυγείο το κάνετε μπαλίτσες και το βάζετε σε στενό βάζο καλύπτοντας το με λάδι.
Διατηρείται 2 εβδομάδες

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και φρέσκο για οποιαδήποτε γλυκιά συνταγή με τυρί κρέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου