ΡΟΛΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Υλικά (25 τεμ)
200γρ. σολομό καπνιστό
25 φρυγανίτσες στεγνές στρογγυλές
Για τη γέμιση
80γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
2 – 3 κουταλιές τσάιβς ψιλοκομμένα
3-4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε το τυρί με τα τσάιβς. Απλώνετε τις φέτες του σολομού πάνω σε
αλουμινόχαρτο. Φροντίζετε η μια φέτα να καλύπτει μέρος της άλλης για να μην υπάρχει άνοιγμα και φύγει η γέμιση με το τύλιγμα. Σχηματίζετε έτσι ένα παραλληλόγραμμο 30 επί 20 εκ. περίπου. Στρώνετε τη γέμιση του τυριού πάνω
στο σολομό. Αφήνετε ένα περιθώριο ακάλυπτο από τυρί κατά μήκος της μεγάλης πλευράς για να μπορείτε να ξεκινήσετε από εκεί το γύρισμα του ρολού. Πασπαλίζετε τη επιφάνεια του τυριού με τον άνηθο και το πιπέρι. Με την βοήθεια του αλουμινόχαρτου γυρίζετε τον σολομό μαζί με τη γέμιση, από την πλευρά που αφήσατε περιθώριο στον σολομό και τον κάνετε ρολό.
Υλικά (25 τεμ)
200γρ. σολομό καπνιστό
25 φρυγανίτσες στεγνές στρογγυλές
Για τη γέμιση
80γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
2 – 3 κουταλιές τσάιβς ψιλοκομμένα
3-4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε το τυρί με τα τσάιβς. Απλώνετε τις φέτες του σολομού πάνω σε
αλουμινόχαρτο. Φροντίζετε η μια φέτα να καλύπτει μέρος της άλλης για να μην υπάρχει άνοιγμα και φύγει η γέμιση με το τύλιγμα. Σχηματίζετε έτσι ένα παραλληλόγραμμο 30 επί 20 εκ. περίπου. Στρώνετε τη γέμιση του τυριού πάνω
στο σολομό. Αφήνετε ένα περιθώριο ακάλυπτο από τυρί κατά μήκος της μεγάλης πλευράς για να μπορείτε να ξεκινήσετε από εκεί το γύρισμα του ρολού. Πασπαλίζετε τη επιφάνεια του τυριού με τον άνηθο και το πιπέρι. Με την βοήθεια του αλουμινόχαρτου γυρίζετε τον σολομό μαζί με τη γέμιση, από την πλευρά που αφήσατε περιθώριο στον σολομό και τον κάνετε ρολό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου