Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ
Υλικά
2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
400 γραμμ. κατσικίσιο τυρί
κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 αβγά
3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο πλήρες γάλα
Για το πανάρισμα
2 σακουλάκια φρυγανιά τριμμένη
3 αβγά χτυπημένα με 3 κουτ. σούπας νερό
300 γραμμ. αλεύρι
Για το σιρόπι
1 φλιτζ. τσαγιού ξίδι μπαλσάμικο παλαιωμένο
1 κουτ. σούπας μέλι
Εκτέλεση
Πλένετε και τρυπάτε τις μελιτζάνες με ένα μαχαίρι, τις λαδώνετε και τις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι. Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά τις μελιτζάνες για 15-20 λεπτά. Τις ανοίγετε στη μέση, αφαιρείτε την ψίχα τους και τη βάζετε σε ψιλό σουρωτήρι για 1 ώρα. Βάζετε την ψίχα στο μπλέντερ και την κάνετε πουρέ.
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Ρίχνετε το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τον πουρέ της μελιτζάνας, το κατσικίσιο τυρί, τα αβγά, το δυόσμο και το αλατοπίπερο. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Βάζετε το μίγμα σ’ ένα πλατύ σκεύος και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώνει και να σταθεροποιηθεί για 30-40 λεπτά. Πλάθετε μπουρεκάκια από το μίγμα και τα πανάρετε περνώντας τα από αλεύρι, αβγό και φρυγανιά. Χρειάζονται διπλό πανάρισμα, αλλιώς μαυρίζουν γρήγορα. Βάζετε τα παναρισμένα μπουρεκάκια στο ψυγείο για 20-30 λεπτά να σταθεροποιηθούν.
Τηγανίζετε τα μπουρεκάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Παράλληλα, βράζετε σε χαμηλή φωτιά το μπαλσάμικο με το μέλι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει σιρόπι
και το περνάτε πάνω στα μπουρεκάκια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου