Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Πέστο με μαϊντανό, κολίανδρο και ρόκα...


Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 φλιτζάνια μαϊντανό χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι φρέσκο κολίανδρο χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι ρόκα χοντροκομμένη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ φλιτζάνι ελαφρά καβουρδισμένο κουκουνάρι
½ φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα με το φλούδι
1 κουταλιά του γλυκού φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
3-4 μικρές φρέσκιες καυτερές πιπεριές
3-4 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε το άσπρο και το μεγαλύτερο από το πράσινο μέρος.
Πλένουμε τις κόκκινες πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους.

Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ όλα τα υλικά.
Χτυπάμε καλά ανοιγοκλείνοντας το μοτέρ.

Σταδιακά καθαρίζουμε τα τοιχώματα του δοχείου με μια σπάτουλα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα  μέχρις ότου αναμειχθεί τελείως το πέστο.

Δοκιμάζουμε τη γεύση και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον αν και καλύτερο είναι να μείνει ένα βράδυ στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε.

Συνδυάζεται με βρασμένα ζυμαρικά αλλά και με φρέσκο ψωμί.


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου