Υλικά
120 ml κρασί ΜαδέραΜισό λίτρο σκούρο ζωμό κρέατος
100 γραμμάρια μανιτάρια λευκά
1 κρεμμύδι ξερό
100 γραμμάρια σέλερι
1/3 μάτσο θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
100 γραμμάρια βούτυρο
120 ml ηλιέλαιο
Αλάτι
Pιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα μανιτάρια.Σοτάρουμε στο ηλιέλαιο το κρεμμύδι, το σέλερι και τα μανιτάρια για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και περιχύνουμε το ζωμό. Καρυκεύουμε με το θυμάρι και τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε.
Σουρώνουμε τη σάλτσα με ψιλή σίτα και την τοποθετούμε στο μπολ ενώ προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου