Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
4 φέτες μπέικον κομμένες σε λωρίδες
500γρ. πουρέ πατάτας
300γρ. βρασμένα λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στα 4
200γρ. βρασμένα καρότα κομμένα σε κυβάκια
60γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Λίγο λιωμένο βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το μπέικον και μαγειρεύετε για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρετε το μπέικον και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τον πουρέ πατάτας,
τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα καρότα, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε την παρμεζάνα και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Χωρίζετε το μίγμα σε μερίδες. χρησιμοποιώντας τα χέρια σας φτιάχνετε κάθε μερίδα σαν ένα στρογγυλό μικρό κέικ και τα βάζετε σε ένα βουτυρωμένο ταψί στο φούρνο, αφού τα αλείψετε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Ψήνετε στους 200οC για 25 λεπτά (μέχρι να χρυσίσουν). Μπορείτε αν θέλετε να
τα κάνετε πιο σφιχτά προσθέτοντας 2 ακόμα κουταλιές αλεύρι και μετά να τα τηγανίσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου