ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
Υλικά
1 στήθος κοτόπουλο
500 γραμμ. φαρφάλες
2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
½ φλιτζ. τσαγιού συμπυκνωμένο
χυμό ντομάτας
2 πιπέριες σε κύβους
1 φλιτζ. τσαγιού τυρί γκούντα, τριμμένο
2 φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Αλάτι, πιπέρι
Φυλλαράκια βασιλικού
Κόκκοι πιπεριού
Εκτέλεση
Πλένετε το κοτόπουλο και το βάζετε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για
20 λεπτά περίπου, μέχρι να βράσει. Στη συνέχεια το στραγγίζετε, το κόβετε σε κομματάκια και το βάζετε σε ένα μπολ.
Σουρώνετε το ζωμό από το κοτόπουλο και το βάζετε σε μία κατσαρόλα για να
βράσετε μέσα σε αυτόν τις φαρφάλες.
Μόλις τα ζυμαρικά βράσουν, τα στραγγίζετε με ένα σουρωτήρι και τα βάζετε
σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Ρίχνετε προσεκτικά από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου, τις ντομάτες το χυμό ντομάτας, το γκούντα , την πιπεριά και ανακατεύετε τα υλικά, ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Κατόπιν πασπαλίζετε την επιφάνεια με την παρμεζάνα, αραδιάζετε από πάνω
τα ντοματίνια, πλυμένα και σκουπισμένα και βάζετε το σκεύος στο φούρνο.
Αφήνετε το φαγητό να ψηθεί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδοκοκκινίσει. Βγάζετε από
το φούρνο και σερβίρετε με φυλλαράκια βασιλικού και κόκκους πιπεριού.
Υλικά
1 στήθος κοτόπουλο
500 γραμμ. φαρφάλες
2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
½ φλιτζ. τσαγιού συμπυκνωμένο
χυμό ντομάτας
2 πιπέριες σε κύβους
1 φλιτζ. τσαγιού τυρί γκούντα, τριμμένο
2 φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Αλάτι, πιπέρι
Φυλλαράκια βασιλικού
Κόκκοι πιπεριού
Εκτέλεση
Πλένετε το κοτόπουλο και το βάζετε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για
20 λεπτά περίπου, μέχρι να βράσει. Στη συνέχεια το στραγγίζετε, το κόβετε σε κομματάκια και το βάζετε σε ένα μπολ.
Σουρώνετε το ζωμό από το κοτόπουλο και το βάζετε σε μία κατσαρόλα για να
βράσετε μέσα σε αυτόν τις φαρφάλες.
Μόλις τα ζυμαρικά βράσουν, τα στραγγίζετε με ένα σουρωτήρι και τα βάζετε
σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Ρίχνετε προσεκτικά από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου, τις ντομάτες το χυμό ντομάτας, το γκούντα , την πιπεριά και ανακατεύετε τα υλικά, ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Κατόπιν πασπαλίζετε την επιφάνεια με την παρμεζάνα, αραδιάζετε από πάνω
τα ντοματίνια, πλυμένα και σκουπισμένα και βάζετε το σκεύος στο φούρνο.
Αφήνετε το φαγητό να ψηθεί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδοκοκκινίσει. Βγάζετε από
το φούρνο και σερβίρετε με φυλλαράκια βασιλικού και κόκκους πιπεριού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου