ΜΟΥΣ ΤΥΡΙΩΝ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ
Υλικά
Για μια φόρμα περιεκτικότητας 1 κιλού
Για τη μους
6 φύλλα ζελατίνας
Μισό φλιτζάνι νερό ζεστό
200γρ. κατίκι Δομοκού
200γρ. ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι
200γρ. μασκαρπόνε
100γρ. γιαούρτι πλήρες
Χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι
2 – 3 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε καρεδάκια
½ φλιτζανιού τσάιβς
Για την επικάλυψη
400γρ. φέτες καπνιστού σολομού ή ανάλογα με το πάχος που θα τις κόψετε όσες σας χρειάζονται για να καλυφθεί η φόρμα γύρω-γύρω.
Εκτέλεση
Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό.
Αναμειγνύετε τυριά, γιαούρτι, χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ, χτυπώντας τα με ένα χτυπητήρι χειρός ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε τα κυβάκια πιπεριάς και τα τσάιβς και τα ανακατεύετε με
πιρούνι για να μοιραστούν ομοιόμορφα μέσα στο μείγμα των τυριών.
Ζεσταίνετε μισό φλιτζάνι νερό και διαλύετε μέσα τις μουλιασμένες ζελατίνες. Τις ρίχνετε στο μείγμα των τυριών και ανακατεύετε γρήγορα για να διαλυθεί η ζελατίνα και να μην παγώσει τόπους- τόπους. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο. Ντύνετε
μια φόρμα του κέικ μακρόστενη πρώτα με διαφανή μεμβράνη και στη συνέχεια με φέτες σολομού. Αφήνετε τις φέτες να κρέμονται στα πλάγια γιατί θα τις γυρίσετε να σκεπάσετε τη μους.
Ρίχνετε στη φόρμα τη μους. Την σκεπάζετε με φέτες σολομού και γυρίζετε προς τα μέσα και τις άκρες που περισσεύουν. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο για 6 ώρες
τουλάχιστον ή από την προηγουμένη. Την ξεφορμάρετε τραβώντας τις άκρες της μεμβράνης και τη βάζετε σε μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος. Συνοδεύετε με λωρίδες φρέσκων λαχανικών, λεμόνι και φετούλες μαύρου ψωμιού ή έτοιμες φρυγανίτσες.
Υλικά
Για μια φόρμα περιεκτικότητας 1 κιλού
Για τη μους
6 φύλλα ζελατίνας
Μισό φλιτζάνι νερό ζεστό
200γρ. κατίκι Δομοκού
200γρ. ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι
200γρ. μασκαρπόνε
100γρ. γιαούρτι πλήρες
Χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι
2 – 3 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε καρεδάκια
½ φλιτζανιού τσάιβς
Για την επικάλυψη
400γρ. φέτες καπνιστού σολομού ή ανάλογα με το πάχος που θα τις κόψετε όσες σας χρειάζονται για να καλυφθεί η φόρμα γύρω-γύρω.
Εκτέλεση
Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό.
Αναμειγνύετε τυριά, γιαούρτι, χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ, χτυπώντας τα με ένα χτυπητήρι χειρός ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε τα κυβάκια πιπεριάς και τα τσάιβς και τα ανακατεύετε με
πιρούνι για να μοιραστούν ομοιόμορφα μέσα στο μείγμα των τυριών.
Ζεσταίνετε μισό φλιτζάνι νερό και διαλύετε μέσα τις μουλιασμένες ζελατίνες. Τις ρίχνετε στο μείγμα των τυριών και ανακατεύετε γρήγορα για να διαλυθεί η ζελατίνα και να μην παγώσει τόπους- τόπους. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο. Ντύνετε
μια φόρμα του κέικ μακρόστενη πρώτα με διαφανή μεμβράνη και στη συνέχεια με φέτες σολομού. Αφήνετε τις φέτες να κρέμονται στα πλάγια γιατί θα τις γυρίσετε να σκεπάσετε τη μους.
Ρίχνετε στη φόρμα τη μους. Την σκεπάζετε με φέτες σολομού και γυρίζετε προς τα μέσα και τις άκρες που περισσεύουν. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο για 6 ώρες
τουλάχιστον ή από την προηγουμένη. Την ξεφορμάρετε τραβώντας τις άκρες της μεμβράνης και τη βάζετε σε μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος. Συνοδεύετε με λωρίδες φρέσκων λαχανικών, λεμόνι και φετούλες μαύρου ψωμιού ή έτοιμες φρυγανίτσες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου