ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΜΕ ΣΦΕΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
Υλικά
1 κιλό ντομάτες κομμένες στα 8
6 αβγά
2 σκελίδες σκόρδο
200 γραμμ. τυρί σφέλα Μεσσηνίας κομμένο
σε χοντρά κομμάτια
3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και ρίχνετε το σκόρδο και τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη ζάχαρη και αφήνετε το μίγμα να σιγο
βράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Προσθέτετε τις ντομάτες και αφήνετε να βράσει το μίγμα μέχρι να πιει όλα
του τα υγρά. Ρίχνετε και τα αβγά στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς με μια
ξύλινη κουτάλα.
Λίγο πριν δέσει το μίγμα βάζετε τη σφέλα και το θυμάρι. Συνοδεύετε με ζυμωτό ψωμί
Υλικά
1 κιλό ντομάτες κομμένες στα 8
6 αβγά
2 σκελίδες σκόρδο
200 γραμμ. τυρί σφέλα Μεσσηνίας κομμένο
σε χοντρά κομμάτια
3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και ρίχνετε το σκόρδο και τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη ζάχαρη και αφήνετε το μίγμα να σιγο
βράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Προσθέτετε τις ντομάτες και αφήνετε να βράσει το μίγμα μέχρι να πιει όλα
του τα υγρά. Ρίχνετε και τα αβγά στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς με μια
ξύλινη κουτάλα.
Λίγο πριν δέσει το μίγμα βάζετε τη σφέλα και το θυμάρι. Συνοδεύετε με ζυμωτό ψωμί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου