ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΕΛΙΑΣ
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για τον πάγκο
1 φύλλο σφολιάτας
21 μεγάλες γεμιστές ελιές πράσινες
1 κρόκο αυγού
1 κ σ γάλα
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας το βάζουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνειας και το κόβουμε στα 4.Θα δουλέψουμε με τα 2 κομμάτια αν θέλετε να κάνετε περισσότερα απλά πολλαπλασιάστε τις ελιές
Στο ένα κομμάτι βαζουμε κάθετα προς το σώμα μας 3 σειρές ελιές την μια κάτω από την άλλη και αφήνοντας γύρω – γύρω αλλά και ενδιάμεσα απόσταση από 1εκατοστό
Κτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και με ένα πινέλο περνάμε τα μεταξύ τους κενά καθώς και γύρω – γύρω.
Φέρνουμε το δεύτερο κομμάτι φύλλο σφολιάτα και το βάζουμε πάνω στο άλλο.με τις ελιές.
Πατάμε να κολλήσουν οι ζύμες μεταξύ τους τόσο περιφερειακά όσο και στα ενδιάμεσα.
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά
Την βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε κάθετα κομμάτια ως προς τις ελιές περίπου ένα πόντο.
Τα βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210ο για 5-6 λεπτά
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για τον πάγκο
1 φύλλο σφολιάτας
21 μεγάλες γεμιστές ελιές πράσινες
1 κρόκο αυγού
1 κ σ γάλα
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας το βάζουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνειας και το κόβουμε στα 4.Θα δουλέψουμε με τα 2 κομμάτια αν θέλετε να κάνετε περισσότερα απλά πολλαπλασιάστε τις ελιές
Στο ένα κομμάτι βαζουμε κάθετα προς το σώμα μας 3 σειρές ελιές την μια κάτω από την άλλη και αφήνοντας γύρω – γύρω αλλά και ενδιάμεσα απόσταση από 1εκατοστό
Κτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και με ένα πινέλο περνάμε τα μεταξύ τους κενά καθώς και γύρω – γύρω.
Φέρνουμε το δεύτερο κομμάτι φύλλο σφολιάτα και το βάζουμε πάνω στο άλλο.με τις ελιές.
Πατάμε να κολλήσουν οι ζύμες μεταξύ τους τόσο περιφερειακά όσο και στα ενδιάμεσα.
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά
Την βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε κάθετα κομμάτια ως προς τις ελιές περίπου ένα πόντο.
Τα βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210ο για 5-6 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου