Υλικά:
2 αβγά, 2/3 της κούπας γάλα, 2 κ.σ. βούτυρο, 1 κ.γ. αλάτι, 4 ½ κούπες ελαφρώς μπαγιάτικο «παχύ» λευκό ψωμί σε κύβους, λαρδί ή μαργαρίνη ή βούτυρο.
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τα αβγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ, τοποθετήστε το ψωμί και περιχύστε με το μίγμα, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.
Λιπάνετε μία πετσέτα με λαρδί (ή μαργαρίνη ή βούτυρο), βάλτε στο κέντρο της το μίγμα του ψωμιού, κλείστε την πετσέτα σχηματίζοντας ένα «λουκάνικο» και δέστε τις άκρες με έναν σπάγκο. Βυθίστε το σε νερό που βράζει και βράστε το για 30'. Αφού το βγάλετε, αφαιρέστε τον σπάγκο και ξετυλίξτε το περιεχόμενο. Κόψτε μικρές φέτες και σερβίρετε. Τα παραπάνω υλικά θα σας φτάσουν για περίπου 4 σερβιρίσματα.
2 αβγά, 2/3 της κούπας γάλα, 2 κ.σ. βούτυρο, 1 κ.γ. αλάτι, 4 ½ κούπες ελαφρώς μπαγιάτικο «παχύ» λευκό ψωμί σε κύβους, λαρδί ή μαργαρίνη ή βούτυρο.
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τα αβγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ, τοποθετήστε το ψωμί και περιχύστε με το μίγμα, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.
Λιπάνετε μία πετσέτα με λαρδί (ή μαργαρίνη ή βούτυρο), βάλτε στο κέντρο της το μίγμα του ψωμιού, κλείστε την πετσέτα σχηματίζοντας ένα «λουκάνικο» και δέστε τις άκρες με έναν σπάγκο. Βυθίστε το σε νερό που βράζει και βράστε το για 30'. Αφού το βγάλετε, αφαιρέστε τον σπάγκο και ξετυλίξτε το περιεχόμενο. Κόψτε μικρές φέτες και σερβίρετε. Τα παραπάνω υλικά θα σας φτάσουν για περίπου 4 σερβιρίσματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου