ΑΥΓΑ ΜΙΜΟΖΑ
Υλικά (2 ποτηράκια)
3 μεγάλα αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 κ.σ. Ντιζόν μουστάρδα
1 κ.σ. κρέμα τυρί
½ κ. γ. μουστάρδα με σπόρους
1 κ. γ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Θαλασσινό αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Βαζουμε τα αυγά να γίνουν σφιχτά για 10 λεπτά και στην συνέχεια τα αφήνετε στο ζεστό νερό.
Βάζετε τα αυγά σε κρύο νερό για 10 λεπτά και τα καθαρίζετε από το κέλυφος.
Για χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι. Κόβουμε το ασπράδι σε μικρά και τα χωρίζουμε σε δύο μπολ .Στο ένα μπολ βαζουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και στο άλλο τους σπόρους μουστάρδας , την κρέμα τυριού κυβάκια. Τον χυμό λεμονιού και αλατίζουμε .
Πολτοποιήστε τους κρόκους αυγών προσθέστε την μουστάρδα και το κάρυ και ανακατέψτε καλά .
Περνούμε 2 ποτηράκια και βάζουμε ασπράδι με σχοινόπρασο κάτω στην μέση το μίγμα του κρόκου και τέλος το μείγμα ασπράδι μουστάρδα
Πασπαλίζουμε με σπασμένους κόκκους πιπέρι και φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
Υλικά (2 ποτηράκια)
3 μεγάλα αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 κ.σ. Ντιζόν μουστάρδα
1 κ.σ. κρέμα τυρί
½ κ. γ. μουστάρδα με σπόρους
1 κ. γ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Θαλασσινό αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Βαζουμε τα αυγά να γίνουν σφιχτά για 10 λεπτά και στην συνέχεια τα αφήνετε στο ζεστό νερό.
Βάζετε τα αυγά σε κρύο νερό για 10 λεπτά και τα καθαρίζετε από το κέλυφος.
Για χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι. Κόβουμε το ασπράδι σε μικρά και τα χωρίζουμε σε δύο μπολ .Στο ένα μπολ βαζουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και στο άλλο τους σπόρους μουστάρδας , την κρέμα τυριού κυβάκια. Τον χυμό λεμονιού και αλατίζουμε .
Πολτοποιήστε τους κρόκους αυγών προσθέστε την μουστάρδα και το κάρυ και ανακατέψτε καλά .
Περνούμε 2 ποτηράκια και βάζουμε ασπράδι με σχοινόπρασο κάτω στην μέση το μίγμα του κρόκου και τέλος το μείγμα ασπράδι μουστάρδα
Πασπαλίζουμε με σπασμένους κόκκους πιπέρι και φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου