
Υλικά
1 ½ κιλό πατάτες
250 γραμμ. μπέικον
400 γραμμ. τυρί ένταμ, τριμμένο
1 λίτρο γάλα
4 αβγά
80 ml τεκίλα ή ούζο
100 γραμμ. μαργαρίνη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε φέτες και τις βράζετε για 20 λεπτά σε νερό. Τις βγάζετε από το νερό και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Λιώνετε τη μαργαρίνη σε ένα μικρό
κατσαρολάκι και με ένα πινέλο αλείφετε πολύ καλά ένα πυρέξ.
Κάνετε μια στρώση με πατάτες, τις περιχύνετε με λίγο μαργαρίνη, συνεχίζετε με μία στρώση μπέικον και τυρί, συνεχίζετε με στρώσεις πατάτας, μπέικον και τυρί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Φροντίζετε η τελευταία στρώση να είναι τυρί.
Ανακατεύετε το γάλα με τα αβγά, την τεκίλα και περιχύνετε το ταψί.
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά, περίπου.
Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο 10 λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου