ΒΙΔΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
Υλικά
250 γραμμ. ζυμαρικά βίδες
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά Φλωρίνης,
κομμένη σε μπαστουνάκια
200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
125 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
30 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
300 γραμμ. γκούντα τριμμένο
Βούτυρο
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τις βίδες και τις σουρώνετε. Κόβετε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το σοτάρετε με την πιπεριά σε αντικολλητικό τηγάνι
μαζί με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε το γιαούρτι με το τυρί μασκαρπόνε, προσθέτετε το γάλα, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε μέχρι να δέσει, σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνετε σε ένα πυρέξ που έχετε βουτυρώσει τη φρυγανιά και από πάνω τα ζυμαρικά. Προσθέτετε την πιπεριά με το κρεμμύδι, το τυρί γκούντα και ανακατεύετε ελαφρώς.
Περιχύνετε τις βίδες με το μίγμα γιαουρτιού και από πάνω ρίχνετε πάλι τριμμένη φρυγανιά.
Βάζετε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει τo φαγητό και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Υλικά
250 γραμμ. ζυμαρικά βίδες
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά Φλωρίνης,
κομμένη σε μπαστουνάκια
200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
125 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
30 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
300 γραμμ. γκούντα τριμμένο
Βούτυρο
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τις βίδες και τις σουρώνετε. Κόβετε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το σοτάρετε με την πιπεριά σε αντικολλητικό τηγάνι
μαζί με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε το γιαούρτι με το τυρί μασκαρπόνε, προσθέτετε το γάλα, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε μέχρι να δέσει, σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνετε σε ένα πυρέξ που έχετε βουτυρώσει τη φρυγανιά και από πάνω τα ζυμαρικά. Προσθέτετε την πιπεριά με το κρεμμύδι, το τυρί γκούντα και ανακατεύετε ελαφρώς.
Περιχύνετε τις βίδες με το μίγμα γιαουρτιού και από πάνω ρίχνετε πάλι τριμμένη φρυγανιά.
Βάζετε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει τo φαγητό και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου