ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Υλικά
75 γρ φρέσκο μαλακό τυρί
1 σκελίδα σκορδο
5-6 κόκκοι πιπέρι σπασμένα
1/4 φλιτζανιού ψίχουλα ψωμιού
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κ.σ. ψιλοκομμένε λιαστές ντομάτες
5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
4 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και δέρμα ( περίπου 1 με 11/2 κιλό )
1πρέζα αλάτι
1 πρέζα t1 πιπέρι
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε
Κρατώντας μαχαίρι οριζόντια, το βάζουμε στο χοντρό τέλος κάθε στήθος κοτόπουλου και το κουνάμε σπρώχνοντας προς τα μέσα δεξιά αριστερά για να σχηματίσουμε μια τσέπη. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι, γεμίζουμε κάθε τσέπη με το ένα τέταρτο του μίγματος του τυριού. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Σε πυρίμαχο σκεύος, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα από όλες τις πλευρές
Το βάζουμε το φούρνο στους 200 ° C . Ψήνουμε για 8-10 λεπτά..
.
Υλικά
75 γρ φρέσκο μαλακό τυρί
1 σκελίδα σκορδο
5-6 κόκκοι πιπέρι σπασμένα
1/4 φλιτζανιού ψίχουλα ψωμιού
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κ.σ. ψιλοκομμένε λιαστές ντομάτες
5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
4 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και δέρμα ( περίπου 1 με 11/2 κιλό )
1πρέζα αλάτι
1 πρέζα t1 πιπέρι
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε
Κρατώντας μαχαίρι οριζόντια, το βάζουμε στο χοντρό τέλος κάθε στήθος κοτόπουλου και το κουνάμε σπρώχνοντας προς τα μέσα δεξιά αριστερά για να σχηματίσουμε μια τσέπη. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι, γεμίζουμε κάθε τσέπη με το ένα τέταρτο του μίγματος του τυριού. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Σε πυρίμαχο σκεύος, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα από όλες τις πλευρές
Το βάζουμε το φούρνο στους 200 ° C . Ψήνουμε για 8-10 λεπτά..
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου