Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Υλικά
2 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου
Χυμό από 1 ½ λεμόνι
1 κουτ. σούπας θυμάρι
3 κουτ. σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
4 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτελεση
Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μπουκίτσες.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε
τις μπουκίτσες του κοτόπουλου, τις ρίχνετε μέσα στο λάδι μαζί με το ψιλοκομμένο μπέικον και σοτάρετε τα υλικά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ρίχνετε το θυμάρι, ανακατεύετε και σβήνετε με το χυμό λεμονιού.
Σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι και σβήνετε τη φωτιά. Αφήνετε το κοτοπουλάκι να
Σταθεί μέσα στο τηγάνι.
Λίγο πριν το σερβίρετε σε πιατέλα, το πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι. Αν θέλετε, συνοδεύετε με πουρέ πατάτας και, ακόμη καλύτερα, με πατάτες τηγανητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου