Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ KOT. ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ KOT. ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ 500 γραμμ. παπαρδέλες 500 γραμμ. φιλέτο κοτ η μπουτι κοτ. 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο1 σκελίδα σκόρδο3
φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους4 μανιτάρια πορτομπέλο, μεγάλα και
ψιλοκομμένα1/3 φλιτζ. τσαγ. λευκό ξηρό κρασί, 6μεγάλες ντομάτες
ψιλοκομμένες σε
καρεδάκια,1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι,αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι, παρμεζάνα
για το γαρνίρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε
το φιλέτο για 2΄ και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα
κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε για 3΄ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε
τα καρέ ντομάτας, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζουμε
τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 10΄.
1. Εν τω μεταξύ βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο
νερό 2΄ λιγότερο απ' όσο αναγράφει η συσκευασία. Τις πιάνουμε με
τσιμπίδα και όπως στάζουν τις ρίχνουμε στη σάλτσα..Βράζουμε δυνατά τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα για 2 λεπτα
2΄. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου